Mange forskellige slags aktiviteter

Cirkusworkshop sommeren 2015

Børn og voksne fra mange lande samlet på Endelave

 

Onsdag d. 8. juli  gik 50 børn og 17 voksne om bord på Endelavefærgen i Snaptun. Det var en broget flok mennesker fra forskellige lande, bl.a. Syrien, Tyrkiet og Sri Lanka, dog alle nu bosiddende i almene boligområder i Horsens. Mange af dem havde aldrig prøvet at sejle før, så bare det var en kæmpe oplevelse.

I haven hos Louise´s Loppecafé og Pensionat var også 15 børn og voksne fra øen var mødt op. Der blev grillet pølser, både med svinekød og kyllingekød, og efter spisningen var der mulighed for at prøve en masse forskellige cirkusting. Efter at have øvet sig i en halvanden times tid, opførte de børn der havde lyst, en lille forestilling sammen med klovnen Lars Gustav.
Inden turen igen gik mod Horsens, var der en lille overraskelse til alle deltagere. Vi havde nemlig været så heldige at en sponsor havde givet en masse fine t-shirts m.m. til arrangementet. Både børn og voksne fik lov til at vælge tøj, og alle var glade. På færgen hjemad meldte trætheden sig, for store som små var mætte af nye indtryk og oplevelser.
Som initiativtagere og arrangører af cirkusworkshoppen på Endelave, vil vi gerne sige stor tak til Kulturpuljen i Horsens Kommune, Imagine Horsens samt den ”hemmelige” sponsor.
En fremtidsdrøm kunne være at lave en flerdageslejr på Louisenlund til næste år med samme målgruppe, nemlig folk fra almene boligområder, som ikke selv har mulighed og råd til at komme til Endelave og holde ferie.

 

Endelavevin og Endelaveøl

Mere end 40 mennesker deltog i vin- og ølsmagning i haven hos Louises Pensionat søndag d. 30. juli 2017. Vinlauget serverede smagsprøver på bl.a. endelaves første rødvin. Man kunne også smage på Endelaveøl og nogle af deltagerne gav et par numre, så der var levende musik, godt vejr og hygge i haven.

Eksotisk Ø-valgcafe

Den 17, november 2017 fandt et utraditionelt valgmøde sted på Endelave.
Det var Allan Skou Larsen fra Enhedslisten og Anni Jacobsen fra Dansk Folkeparti, der tørnede sammen og diskuterede kommunalpolitik og ø-politik med de deltagende ø-boere. 

Møde med en hypnotisør

Lørdag d. 11.november 2017 havde Louises Pensionat besøg af Bo, som er hypnoterapeut og scene hypnotisør. 17 deltagere i arrangementet havde en spændende, sjov og tankevækkende eftermiddag. 

Mange oplevede flyvende falke

Torsdag d. 28. juli 2016 kunne man opleve falkens fantastiske flyveevner og se hvordan den 
facinerende fugl  jager og slår ned på sit bytte.Det var falkoner og biolog Rasmus Nielsen som besøgte Louises Pensionat, hvor han gav en falkeopvisning på sportspladsen lige overfor.